Några friluftsaktiviteter att testa på

Friluftsliv behöver inte alltid betyda aktivt utförande av sporter. Att ligga och lata sig på en filt i ett gräs är också en form av friluftsliv.

Däremot finns det en hel del aktiviteter och sporter som går att utföras utomhus individuellt eller i grupp, med olika svårighetsgrader och olika typer av utstyrsel.

Ridkonst

Människor har ridit på hästar i många tusen år och idag finns en mängd ridsportsgrenar. Bland annat dressyr, banhoppning och terrängridning. Dressyr har som huvudsakligt syfte att få hästen att röra sig smidigt och fint genom små direktioner från ryttaren. En förutsättning för att detta ska kunna genomföras är att häst och Scouts-de-Europa-tiene-especial-atención-en-la-formación-del-espíritu-y-la-relación-con-Diosryttare litar på varandra, är samspelta och har övat tillsammans.

Banhoppning är en lite mer fartfylld gren där man hoppar över hinder i olika höjd i en, sedan innan bestämd, bana. Det vanligaste är att hindren är upprätta, men det finns även längdhinder och vallgravar med vatten. Om man tävlar i banhoppning får man minuspoäng för varje rivet hinder eller vägran. Om flera har samma poäng så vinner den personen som genomförde banan på kortast tid.

Terrängridning är den mest fartfyllda hästgrenen av de alla och tar plats utomhus. Från början är detta en gren som kommer från militären och här testas häst och ryttares mångsidighet och smidighet. Man rider en märkt bana i skog och terräng med olika typer av naturliga hinder. Ofta är dessa hinder fasta, och därmed omöjliga att riva.

Klättring

Detta är en sport som är en ren glädje för många utövare. Man klättrar uppför berg och andra typer av hinder. När man klättrar behöver man säkerhetslinor att hänga sig i och hjälm är att föredra.

Fiske

När man fiskar så fångar man fisk, skaldjur och andra blötdjur som lever i vatten. Man använder olika typer av metspön och beten för att locka till sig blötdjuren till kroken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *