Vad är jakt?

Definitionen av jakt är dödande och infångande av vilt. När man pratar om vilt så innebär det djur och fåglar som lever i det vilda, det vill säga djur som inte ägs av någon människa.

Det finns många olika syften med att jaga, för att få föda, päls eller troféer. Men oftast handlar det om en hobby, och jakt som hobby regleras med stiftade jaktlagar som man måste följa. Följer man inte dom kallas det för tjuvjakt, vilket är olagligt.4143998695_5c84efc96a_b (1)

De som har jakt som hobby brukar säga att det är ett naturligt sätt att leva, samtidigt som man får en fantastisk naturupplevelse och en känsla av att leva i symbios med naturen.

För att få delta i jakt så måste man ha en jaktlicens för att därefter få ett jaktvapen. Licensen får man efter en godkänd jakt-examen. Det finns en jaktsäsong som brukar löpa under svensk höst och vinter, mellan augusti till februari, där olika arter jagas under olika perioder.

Innan man går ut på sin allra första jakt behöver man investera i praktiska kläder som passar sig i skogen, eller allra helst en riktig jakt-utrustning. Det vanligaste, och viktigaste, utstyrset är vattentäta kläder i andningsvänligt material, hörselskydd, kikare och bra skor. Beroende på vilken jakt som avses så krävs olika typer av utstyrsel. Ska man på jakt i skogen lämpas kamouflagekläder bäst, och en annan typ av klädsel om man ska jaga bland snöbetäckta områden.

Hos ITAB Outdoor hittar man alla typer av jaktkläder och utrustning som man behöver. Oavsett om man är en gammal räv eller total nybörjare. Där hittar man kvalitetskläder till ett överkomligt pris och god funktionalitet. Huvuddelen av sortimentet har de designat, tillverkat och importerat själva. Detta gör att priserna kan hållas nere eftersom att det inte finns några mellanhänder som kan trigga upp priset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *